Távozott a HFC házi gólkirálya

210

Két játékos is eligazolt az elmúlt hetekben a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as labdarúgó csapatából, helyükre egy középpályást és egy csatárt szerződtetett a klub.

27 lőtt góllal zárta a HFC az NB III-as labdarúgó bajnokság őszi szezonját, minden harmadik találatot az a Pleszkán Tibor szerezte, aki nemrég távozott a gárdától. – Csatárposzton Tibor távozása biztosan érzékenyen érint bennünket, hiszen ő volt a csapat házi gólkirálya, NB III-as szinten is sok gólt rúgott, így mindenképpen szükség volt új emberre ezen a poszton is – nyilatkozta a bajnoki góllövőlista 8. helyén szereplő játékos eligazolása kapcsán a csapat vezetőedzője. Kandó Róbert hozzátette, Darida Ádám sem Vásárhelyen folytatja. Az ő pótlásukra Váradi Ádám és Kemény Oszkár érkezett, előbbi Békéscsabáról, utóbbi egy szerb másodosztályú csapattól. Ádámra középpályásként, Oszkárra pedig csatárként számít a szakvezetés.

A szakmai stábhoz csatlakozott Fóris László erőnléti edző. – Úgy láttuk Bacsa Zsolt kollégámmal, hogy az utolsó mérkőzéseken – habár hosszú is volt a bajnokság – már nem biztos, hogy a csapat olyan erőállapotban volt, ami szükségeltetett volna. Amúgy is azt gondolom, hogy az edzői szakma ma már egy stábmunka. Már nem egyedül kell bizonyos dolgokhoz érteni, hanem minden egyes területnek meg kell keresni a legügyesebb, legjobb specialistáit – indokolta a döntést Kandó Róbert.

A vezetőedző leszögezte, továbbra is bennmaradás a fő cél, de a tavaszi bajnoki rajt előtt még következik a Magyar Kupa: február 10-én Vásárhelyen lép pályára az élvonalhoz tartozó Puskás Akadémia csapata, abból a mérkőzésből is megpróbálja a HFC a lehető legtöbbet kihozni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!