Karácsony előtt két és félszer többen haltak meg Csongrádban, mint a korábbi öt évben

196

A karácsonyt megelőző héten 138, míg az elmúlt év utolsó hetében 68 százalékkal többen haltak meg Csongrád-Csanád megyében, mint a 2015 és 2019 között az esztendő azonos időszakában.

Az Eurostat heti halálozási adatai alapján országosan Békés megyében nőtt legjobban az elhunytak száma 2020 utolsó öt hetében az előző öt esztendő azonos időszakára vonatkozó átlaghoz képest. Decembertől szinte minden héten megduplázódtak a mutatók Békésben. Ezt csak az uniós statisztikai szervezet közlése alapján lehet vizsgálni, hiszen a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos halálozási információkról területi adatokat nem szolgáltat a kormányzat.

Csongrád-Csanád megyében 2020 43. hetétől kezdett jelentősen romlani a helyzet, de a halálozási számok igazán tragikus növekedése három decemberi héten volt kimutatható: a 48. héten 82, az 50. héten 138, az év utolsó hetében pedig 68 százalékkal emelkedett.

A 2020 legvégére vonatkozó mutatók alapján Békés után Csongrád-Csanád megyében volt a legrosszabb a helyzet országos összehasonlításban, a majd Veszprém és Vas megye következik, ahol 60 százalékkal nőtt a halálozások száma. A 24.hu által kigyűjtött és összegzett adatok alapján csak Budapesten és Fejér megyében csökkent az elhunytak száma a 2015 és 2019 közötti időszak átlagához képest, Magyarország többi részén sokkal többen veszítették életüket, mint korábban.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!