Kijöhet a börtönből Joób Márton

410

A napokban kijöhet a börtönből a több százmilliós áfacsalással gyanúsított Joób Márton, mert nem kérte az ügyészség a letartóztatásának meghosszabbítását. Információk szerint bűnügyi felügyeletet rendelhetnek el nála, azaz valószínűleg a házát nem hagyhatja majd el – írta meg a Délmagyar.

A lap információi szerint azonban a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség nem kérte letartóztatásának meghosszabbítását, hanem enyhébb kényszerintézkedést javasolt. Így az egykori sportoló, szegedi önkormányzati képviselő bűnügyi felügyeletbe, azaz korábbi nevén házi őrizetbe kerülhet. Ez annál is valószínűbb, mert a bíróság ilyen esetekben nem dönthet az ügyészi javaslatnál súlyosabb kényszerintézkedésről. A döntést a napokban hozza meg a bíróság Kecskeméten.

Joób Mártont még július végén vették őrizetbe, és nem sokkal utána le is tartóztatták. A bíróság január 30-ig rendelte el a kényszerintézkedést.

A megalapozott gyanú szerint Joób Márton egy olyan bűnszervezetet működtetett, ami 4 éven keresztül ingyenes hirdetési újság kiadásával, terjesztésével és reklámszervezéssel foglalkozó cégeken keresztül több százmillió forint adót csalhatott el. A bűnszervezet tetején álló szegedi székhelyű cég, amelynek tulajdonosa Joób Márton, az ügyészség szerint valós gazdasági esemény nélküli számlákat fogadott be fiktív számlák kiállítására létrejött cégektől -írják.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!