Mentorok jelentkezését várja az SZTE Alma Mater

160

Az egyetem öregdiák szervezete, az SZTE Alma Mater, a tavaszi szemeszterben is elindítja az Alumni mentorprogramot. A program 15. ciklusába várják olyanok jelentkezését, akik korábban a Szegedi Tudományegyetemen, vagy jogelőd intézményeiben diplomát szerzett szakemberek és mentorként szívesen segítenék a jelenlegi hallgatók szakmai képességeinek fejlesztését

A járványhelyzet miatt a személyes találkozás lehetősége megszűnt, azonban az előző szemeszterben tökéletes megoldást nyújtott a program szervezésére és a kommunikációra az Alma Mater honlapja. A felület megkönnyítette a mentorok és mentoráltak egymásra találását, és a szakmai tapasztalatok átadását.

Az alumni mentorálás személyes kapcsolat egy tapasztalt szakember és hallgató között – kötetlen formában. A mentor megosztja tudását és tapasztalatait a hasonló pályára készülő hallgatóval, hogy segítse annak szakmai előmenetelét. A honlap segítségével a mentorálás több szintje is megvalósulhat, az egyszerű és egyszeri segítségtől a folyamatos együttműködésig.

Az, hogy a hallgatók számára ez egy kivételes lehetőség, nem is lehet kérdés. A korábbi szemeszterek tapasztalata azonban azt mutatja, hogy maguk a mentorok is profitálnak az együttműködésből: több esetben előfordult, hogy új, agilis munkatárs lett a mentoráltból. Bóné Ágnes, az Alumni mentorprogram korábbi mentora is jelezte. – A program célja alapvetően, hogy megosszuk a tapasztalatunkat, a tudásunkat a mentorálttal. Azonban a tudásátadás mellett jóval többet rejt magában a mentorálás. A találkozók során azt vettem észre magamon, hogy én is egyfajta személyes fejlődésen, önmentoráláson megyek keresztül. Habár a célom nem az volt, hogy kapjak, hanem az, hogy adjak, mégis rengeteget kaptam a programtól – fogalmazott Bóné Ágnes.

A mentorok jelentkezését vagy az esetleges kérdéseket az almamater@szte.hu címre várják.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!