Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lehet, hogy egy országban lesz a foci Eb? Nem lesz meccs Magyarországon?

Eredetileg 12 európai városban, köztük Budapesten rendezték volna meg tavaly (majd természetesen a koronavírus miatt idén) a labdarúgó Európa-bajnokságot, amelyre tavaly októberben a magyar válogatott is kijutott. Most azonban veszélyben lehet a 12 helyszín, így a budapesti is.

Erről az egykori német futball-legenda, a Bayern München igazgatója, Karl-Heinz Rummenigge beszélt. Úgy tűnik ugyanis, nyárig jelentősen nem csökken a járvány, így veszélyes lehet a folyamatos utazgatás.

Elmondta, hogy tudomása szerint az UEFA szlovén elnöke, Aleksander Čeferin elgondolkodott azon, hogy a koronavírus-járvány miatt biztonságosabb lehet egy országon belül megrendezni az Eb-t.

Az UEFA azt közölte, hogy egyelőre még a 12 városos koncepciót akarják megvalósítani, és erre már négy különböző tervük is van. A legoptimistább elképzelés szerint telt házzal futhat majd mindenhol az Eb, a második fokozat szerint a stadionok kapacitását valahol 50 és 100 százalék között használják ki, a harmadik fokozatban már 20-30 százalékra korlátoznák a nézők számát, míg a legrosszabb esetben zárt kapusak lesznek a meccsek.

A döntésben nagy szerepet játszhat majd az, hogy melyik országban milyen szinten áll a vakcinázás.

Amennyiben mégis egy országos rendezés mellett döntenének a biztonság miatt, akkor többen Angliát, sőt, Londont javasolnák helyszínnek, mert ott több korszerű stadion van, és létrejöhetne egyfajta buborék is.

A magyar válogatott a jelenlegi tervek szerint Portugália és Franciaország ellen a Puskás Ferenc Stadionban fog játszani, míg Németország ellen Münchenben lépne pályára. Döntés tehát márciusban lesz.

A jelenlegi 12 városos lebonyolítást egy korábbi elnök, egy másik legenda, a francia Michel Platini álmodta meg.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!