Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Online kultúra napi kiállítás nyílik a Tornyai-múzeumban

Az elmúlt Vásárhelyi Őszi Tárlat kiemelt díjazott alkotóinak, Szabó Klára Petra, Kármán Dániel és Gresa Márton képzőművészeknek nyílik egyéni kiállítása a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Tornyai János Múzeumban – tájékoztatta oldalunkat az intézmény.

A Vásárhelyi Őszi Tárlatok egyediségét és népszerűségét nemcsak töretlen, immár 68 évre visszatekintő hagyománya biztosítja, hanem a kiállítás nagyszámú művészeti díjai is. A Tornyai-plakettel, a Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjjal és a Fiatal Festők Nívódíjával elismert alkotók díjazásuk következő évében egyéni kiállításon számolhatnak be „művészeti
útjukról”
a Tornyai János Múzeumban. A hatvanhatodik tárlat kiemelt díjazottjainak a Magyar Kultúra Napján nyílik kiállítása Képiró Ágnes művészettörténész rendezésében a közgyűjtemény összes termében – közölte a Tornyai.

Így Szabó Klára Petra, Tornyai-plakettes képzőművész Solo, Kármán Dániel, Rudnay Gyula-ösztöndíjas képzőművész Interrealism és Gresa Márton, Fiatal Festők Nívódíjas festőművész Flash című egyéni kiállításait a járványügyi intézkedések miatti zárva tartás feloldását követően tekintheti meg a művészetkedvelő közönség.

Az online vernisszázst, amelyen köszöntőt mond Dr. Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi közgyűjtemény szakmai tanácsadója, megnyitóbeszédet Szabó Noémi művészettörténész tart, január 22-én, pénteken 17 órától a múzeum videómegosztó csatornáján követhetik az érdeklődők – tudatta az intézmény.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!