Nyomoz a rendőrség Lázár János tavalyi kijelentése miatt

1 367

Kreitler-Sas Máté, az LMP újbudai önkormányzatának képviselője feljelentést tett Lázár János ellen még tavaly októberben, a valaszonline.hu oldalon tett nyilatkozat alapján különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés büntette miatt. A Jövő TV megtudta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatja a nyomozást.

Lázár János a valaszonline.hu-nak 2020. októberében a Buda Gardens-ügy kapcsán a következőket mondta:

,,Nem, és mindegy, mit mond a rendőrség meg az ügyészség, az nyilvánvaló bűncselekmény volt. Egy ember, akit kineveztünk oda igazgatónak, visszaélt a közbizalommal és meg is lopta az államot. Ezen nem tompított, hogy kirúgtam őket és az sem, hogy az adásvétel megkötése után félmilliárd forinttal még megemeltük a vételárat. Utólag. Nagyon durva, valódi korrupciós ügy volt az. Én pedig vezetői hibát követtem el. “

Emiatt a kijelentés miatt 2020. október 25. napján feljelentést tett az LMP-s önkormányzati képviselő a Központi Nyomozó Főügyészségen, ahonnan a feljelentést az ügyészég határozatban áthelyezte a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz.

A Jövő TV megkeresésére most közölték, hogy a BRFK hűtlen kezelés gyanújával nyomozást folytat, de gyanúsítotti kihallgatás azonban eddig nem történt.

A képviselő szóban forgó interjújának Hódmezővásárhelyt érintő részeit egyébként szemléztük, ezt itt lehet elolvasni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!