Ez történt ma – január 20.

213

Íme a szerdai nap legfontosabb hírei egy helyen!

Szentesen bemutatták az első, teljesen összeszerelt tram-train szerelvényt. Lázár János, a projekt kormánybiztosa szerint Szeged és Hódmezővásárhely lakossága ezt a járművet 2021 őszén birtokba véve közelebb kerülhetnek egy modernebb, magasabb életszínvonalat biztosító élethez.

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének az elnöke volt a Vásárhelyi Televízió Időben című műsorának a vendége. Gödöllő polgármester kifejtette: a szövetség számára csak az az elfogadható, ha minden 25 ezer főnél nagyobb településnél pótolja a kieső bevételt az állam.

Nyomoz a rendőrség Lázár János tavalyi kijelentése miatt: tavaly, a valaszonline.hu oldalon tett nyilatkozat alapján különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés büntette miatt.

Visszavonta a járvány miatti korlátozások feloldásával kapcsolatos, a tagjainak kiküldött tájékoztatóját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ). A szervezet arról tájékoztatta tagjait, hogy pünkösdig nem várható a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorítások feloldása.

Ismét emelkedett a koronavírus fertőzöttek száma elmúlt 24 órában, az előző napi adatokhoz képest. A Válasz Online-nak adott interjújában a Duda Ernő immonológus professzor olcsó, elavult módszerrel készülő vakcinának nevezi a kínait, és szerinte ezek Kína külföldi térnyerését szolgálják. Óbecsén kínai vakcinával oltják az önként jelentkezőket.

Tíz csöppség született Hódmezővásárhelyen – mutatjuk a múlt heti családi eseményeket.

Vádat emeltek: súlyos sérüléseket okozott utasának a részeg vásárhelyi motoros.

Az első vakcina kifejlesztője, Karikó Katalin Szeged díszpolgára lesz.

128-103-as vereséget szenvedett az előzetesen esélyesebbnek tartott Vásárhelyi Kosársuli az Újpest együttesétől az alacsonyabb osztályú csapatok számára kiírt Hepp Kupa negyeddöntőjében.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!