A szegedi Duda Ernő professzor egyáltalán nem javasolja a kínai vakcinát

439

a Válasz Online-nak adott interjújában a Duda Ernő immonológus professzor olcsó, elavult módszerrel készülő vakcinának nevezi a kínait, és szerinte ezek Kína külföldi térnyerését szolgálják. Meglátása szerint azonban a magyaroknak nem szabad elkezdeniük oltani velük.

Ráadásul duda Ernő nem szívesen lenne az az engedélyező hatóság embereinek helyében, hiszen jelenleg óriási politikai nyomásnak vannak kitéve. A kínai oltásról keveset lehet tudni, és az is ellentmondásos, mondta el a Válasz Onlinenak adott interjújában.

Furcsának, mondhatni abszurdnak tartja a professzor, hogy miért nem látjuk a kínaiak dokumentációját? Miért nem közlik azt? Amikor az Egyesült Arab Emírségekben bejelentették, hogy 86 százalékos a hatékonysága az oltóanyagnak, a kínaiak akkor is elzárkóztak az újságírói kérdések elől, mondta el a Válasznak.

Annak a véleményének is hangot adott a professzor, hogy jelenleg Nyugaton háromszázféle vakcinát fejlesztenek, de egyetlen olyan sincs köztük, mint a Sinopharmé és Sinovacé, ezek a kínai oltóanyagok között is a legkorszerűtlenebbek. Ezek az oltóanyagok a harmadik világ tömegei számára készülnek, és már Pasteur (az immunológia és a járványtan XIX. századi megalkotója- B.T.) idejében használt technológiát használnak. Ahogy mondta, olyan ez, mintha a Nagykörúton most vezetnék be a lóvasutat.

Duda Ernő véleménye szerint a nyugati engedélyezési eljárás átlátható, az engedélyezett oltóanyagok pedig hatásosak és biztonságosak, ezért nyugati vakcinákat kell használni. Ráadásul, emlékeztetett rá, hogy a védőoltást egészséges embereknek adják, ezeknél semmiféle káros hatás nem engedhető meg. Ezért tartanak a klinikai vizsgálatok és az engedélyeztetés hosszú hónapokig.

Érdemes elolvasni a teljes interjút, nagyon tanulságos.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!