Vádemelés: egy férfi a szegedi járványközpontból lopott számítógépet

164

A vádlott a szegedi infektológiai osztály egyik szobájából eltulajdonított egy számítógépet, a hozzá tartozó monitorral, billentyűzettel és egérrel együtt, mindösszesen 150 ezer forint értékben. A férfi ezt követően a számítógépet 5000 forintért eladta egy ismerősének – derül ki az ügyészségés tájékoztatásából.

A vádirat szerint a férfi még tavaly március 22-ről 23-ra virradóra – kihasználva azt, hogy építőmunkások és egészségügyi dolgozók bevonásával a szegedi járványügyi központ kialakítása, költözése és felszerelése folyik – a főbejáraton keresztül ment be a Szegedi Tudományegyetem telephelyére.

A nyomozás során az ellopott értéktárgyak mintegy 130 ezer forintot kitevő része lefoglalással és a sértett részére történő kiadással megtérült.

A vádlott a bűncselekményt a veszélyhelyzet ideje alatt, a koronavírussal fertőzött betegek intenzív osztályos ellátását végző intézmény sérelmére követte el. A férfit közveszély színhelyén elkövetett lopás bűntettével, míg vevőjét orgazdaság vétségével vádolják.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!