Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Egyre többen jógáznak online – Hódmezővásárhelyen is

Hosszú hetek óta egyedül, a tanítványok társaságát mellőzve jógázik Heinrich Éva stúdiójában. A mozdulatsorokat követői – a modern technika segítségével- a saját otthonaikban gyakorolhatják. Az oktató szerint a lelkesedés nemhogy alábbhagyott volna, egyre többen tették le voksukat a jóga mellett.

Egyre többen fordulnak azokhoz a foglalkozásokhoz, amelyeket az online tér kínál, hiszen még mindig nem lehet csoportosan művelni a hobbi sportokat. A jóga azért élheti a pandémia alatt is virágkorát, mert segít megteremteni a testi-lelki harmóniát, ami ebben az időszakban kulcsfontosságú.

Heinrich Éva jógaoktató a Vásárhelyi Televíziónak elmondta: olyan személyek csatlakoztak, akiknek eddig nem igazán volt lehetőségük eljönni személyesen jógázni. Külföldi ismerősei keresték meg, hogy így nagyon szívesen kipróbálnák, illetve a fővárosból is többen vannak az óráin. Csatlakoznak a szülők is, akik 2-3 gyerekkel nem feltétlen tudnak az esti órákban eljönni egy jógaórára, mert fürdetés vagy tanulás van. Az online térnek köszönhetően azonban tudnak teremteni maguknak egy – másfél órát.

Akik izmaik megdolgozásán kívül elméjüket is szeretnék lecsendesíteni, mert törekednek a testi-lelki egyensúly megteremtésére, azok számára a jóga a legalkalmasabb, már csak azért is, mert terápiás mozgásformaként tartják számon- hangsúlyozta Heinrich Éva.

A jógaoktató felhívja a figyelmet: a testen kívül igenis nagyon fontos, muszáj foglalkozni ezekkel a finom fizikai dolgokkal, mint a lélek, a gondolataink, a légzésünk. A jógaórákon ezeket külön-külön szokta mondani, hogy melyik testrészünkre, melyik belső szervünkre figyeljünk, mert már csak a légzésünk olyan hatást tud gyakorolni bensőnkre, hogy akár meg is szüntethetünk bizonyos panaszokat – fogalmazott.

Heinrich Éva fontosnak tartja tanítványaival a kapcsolattartást, ezért, ha éppen nem a mozdulatokat tökéletesítik, akkor recepteket cserélnek, vagy ha kell, motiválják egymást. A jógaoktató azonban úgy látja, hosszútávon a személyes jelenlét semmi mással nem pótolható, ezért már alig várja, hogy együtt jógázzon a többiekkel.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!