Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ez történt ma – január 18.

Ezek voltak a hét első napjának legfontosabb hírei:

Meghalt 68 beteg, 875-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon. Karanténba kell vonulniuk és negatív tesztet kell felmutatniuk az Egyesült Királyságba utazóknak. Jó hírek érkeztek a vásárhelyi Operatív Stáb üléséről: sem az önkormányzati fenntartású oktatási intézményekben, sem a szociális intézményekben nincs koronavírusos megbetegedés.

Márki-Zay Péter vasárnap esti beszámolójában arról beszélt: a veszélyhelyzet ideje alatt, a covidra hivatkozva, vis maiorral az önkormányzat kiadhatná a Csengettyű közi lakásokat, ha az tényleg indokolt eset lenne.

Újabb jelentős beruházások indulnak a Villeroy-nál: a tervezetten 2021 decemberében lezáruló projekt keretében két új mázolósorral és egy magasnyomású WC öntőgép telepítésével kívánja növelni a versenyképességét a Villeroy & Boch Magyarország Kft. hódmezővásárhelyi gyára. Ennek kapcsán Lázár János elmondta: a magyar kormány a magyar adófizetők pénzéből soha nem tudott és soha nem fog felelőtlenül gondolkodó polgármestereket, felelőtlenül gazdálkodó városokat támogatni.

Az elmúlt hétvégén 1.443-an szegték meg a kijárási tilalmat. Közülük ketten a kutyájukkal távolodtak el több mint 500 méterre a lakóhelyüktől.

Időutazásra invitálja az érdeklődőket a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, fókuszban népi kiállítóhelyeivel. Első lépésként a Papi-féle szélmalom kel életre, benne a molnárral, egy katonaszökevénnyel és egy tábori csendőrrel. 

Szerdán és jövő kedden ismét robbantások lesznek a vásárhelyi gyakorlótéren.

A szegedi Goodwill Pharma 8 hónap megfeszített munka eredményeként Cserzy Mihály utcai központi telephelyén új gyártóüzemet avatott fel 2020 év végén. Vadonatúj keverő, kapszulázó és tablettázó gépek álltak munkába, így a vállalat korábbi gyártókapacitása a többszörösére nőtt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!