A hétvégén közel 1.500-an szegték meg a kijárási tilalmat

336

Az elmúlt hétvégén 1.443-an szegték meg a kijárási tilalmat. Közülük ketten a kutyájukkal távolodtak el több mint 500 méterre a lakóhelyüktől – derült ki az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese elmondta: a hétvégén 496 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök szabálytalan maszkviselés miatt. 391 emberrel szemben azért léptek fel, mert tízezer lakosnál nagyobb települések közterületén megszegték a maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Tömegközlekedési eszközökön és a megállókban 36, üzletekben, bevásárlóközpontokban 69 emberrel szemben intézkedtek.

Kiss Róbert alezredes közlése szerint a vendéglátóhelyekre és szórakozóhelyekre vonatkozó intézkedések megszegése miatt eddig 732 rendőri intézkedés történt. A kijárási korlátozások életbelépése óta 26.798 ember sértette meg a szabályokat.

A tranzitszabályokat az elmúlt hétvégén 228 autós sértette meg.

Arról is beszámolt, hogy tavasz óta a járvánnyal összefüggésben 519 büntetőeljárás indult. Ezek közül 162 rémhírterjesztés, 31 közveszéllyel fenyegetés, 146 csalás és 31 a járványügyi szabályok megszegése miatt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!