Benkő: igazságtalan, hogy csak Lázár Jánosnak kell úthasználati díjat fizetnie

478

Hódmezővásárhelyen fontosabb Lázár János ba*ztatása, mint a tisztesség – vélekedett Facebookra feltöltött videójában Benkő Zsolt. A külterületi képviselő (Fidesz-Szeretem Vásárhelyt) elkérte a számlát Lázár Jánostól, ebből kiderült, hogy évente 2,7 millió forintért bérlik az utat, ami a vadászházhoz vezet.

,,Soha nem találják ki, hol vagyok. Azon az úton, amit a polgármester szerint Lázár János ellopott. Sőt, ez az út melletti erdő szintén Lázár Jánosé” – vezette fel a rövid videót Benkő Zsolt. Felidézte: magát az utat az 1980-as években a termelőszövetkezet építtette, együtt a vadászházzal. 1990 után átkerült az önkormányzat fennhatósága alá az út és csak a vadászházhoz vezető forgalmat szolgálta ki.

Benkő elmondása szerint az önkormányzat 2019 elejéig nem is tudta, hogy ez az út a város tulajdonában van. Úgy véli, ebből politikát csináltak és csak Lázár János ba*ztatása a fontos. Majd elárulta, hogy a Lázár Jánostól elkért számlából kiderült, évente 2,7 millió forintot kell fizetni az útért.

A képviselő elmondta, Hódmezővásárhely 42 ezer hektáros külterületén egyedül Lázár Jánosnak kell úthasználati díjat fizetnie. Meglátása szerint az előző tulajdonosoknak is díjat kellene fizetnie, ugyanis Lázárral visszamenőlegesen is megfizettették a díjat. Szerinte ez igazságtalan és tisztességtelen.

Mint arról beszámoltunk, 2018 novemberében jelentkezett az önkormányzatnál Soós Gábor, a kastélyt üzemeltető Grosswiese Zrt. jogi képviselője, aki ugyan nem ismerte el az út önkormányzati tulajdonjogát, de felajánlotta, hogy a vállalkozás éves ellentételezést fizet és kérte, hogy a használat kérdését vigyék a város közgyűlése elé, ez később meg is történt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!