Ketten távoztak a HLKC-ből

576

Már két hét lezajlott a téli felkészülésből a HLKC NB II-es női kézilabda csapatánál, a bajnokság tavaszi szezonja február 6-án kezdődik. Az együttesből ketten távoztak, helyükre fiatalokat hoznak fel a felnőtt kerethez.

– El is kellett kezdenünk, hiszen van két elmaradt mérkőzésünk az őszi bajnokságból, amit be kell pótolnunk, ezért egy héttel egyébként is hamarabb kezdjük majd a szezont, így nem nagyon volt választás, 5 hétre ugyanis szükségünk van, hogy újra formába lendüljünk – nyilatkozta Dankó Ervin vezetőedző. – A lányok kaptak egy nagyobb pihenőt, de akkor is online munkát végeztek, amelyet becsületesen teljesítettek, nagyon elégedett vagyok velük. A létszám kicsit csökkentett volt az első héten, mert ketten betegek voltak, de a keret is szűkült, Vér Viktória és Lukács Nóra is távozott. Mindkettőjüket hiányolni fogom, a lehetőségeink így csapat szinten, taktikailag szűkülnek, még inkább a fiatalokra kell így tenni a hangsúlyt, de most erre is készülünk. Ez egy nagy feladata ennek a hónapnak, hiszen szeretnénk hasonló minőséget produkálni, mint az első félévben – hangsúlyozta.

A mezőtúri tavaszi rajt előtt három edzőmérkőzést játszanak a hölgyek. – A korai kezdés miatt a felkészülés ideje rövidebb, másrészt a lányokat, akiket felhoztam, edzésen kell beépítenem a csapatba. A kezdősorom, azt gondolom, taktikailag nagyon jól tudja, hogy mit kell tenni, őket nem is szabad túlterhelni, hiszen az elkövetkezendő hetekben-hónapokban ennek a 6-7 játékosnak teljesítményén nagyon sok fog múlni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!