Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Növekvő kiadások, változatlan bevételek a vásárhelyi közétkeztetésben – a feladatukat így is meg fogják oldani

Dráguló alapanyagok, várható minimálbéremelés és stagnáló bevételek a vásárhelyi menzán. A hódmezővásárhelyi városvezetés november 19-ei véleményező ülésén fogadta el a Közétkeztetési Intézmény nagyságrendileg 7%-os áremelését, melyet januártól vezettek volna be.
A kormány időközben megtiltotta az önkormányzati fenntartású
intézményekben a díjemelést, így nehéz éve lehet a menzának.

2021-től a Hódmezővásárhelyi Közétkeztetési Intézmény (HKI) önálló egységként látja el étellel a város menzáit. A felszerelés tekintetében és az alkalmazottak körében minden maradt a régi, a könnyebb és hatékonyabb működés érdekében változtattak.

Mucsi Tamás intézményvezető elmondta, szeretnének a tárgyi eszközökben, a technikai feltételekben fejlődni. Ezért is választották azt, hogy önálló intézményként működnek. Így jobban elhatárolható a költségvetésük, könnyebben tudnak pályázni, jobban tudnak a pénzeszközeikkel gazdálkodni.

A dráguló alapanyagárak és a várható minimálbéremelés miatt 2021-től 7%-al többe került volna egy ebéd a HKI menzáin. A kormány járványügyi intézkedései miatt azonban az önkormányzati fenntartású intézményekben nem emelhetnek árat.

,A kormány határozatával ez egy hibrid megoldás lett, mondta Mucsi. Ahol tudtak emelni, ott emeltek, ahol nem, ott nyilvánvalóan nem. Ez nem a nyereségüket csökkenti majd, hanem a veszteségüket növeli. Ennek ellenére meg fogják tudni oldani a feladataikat.

A növekvő kiadások mellé így nem társul növekvő bevétele a vásárhelyi
Közétkeztetési Intézménynek a 2021-es évben. Ettől függetlenül szeretnék
korszerűsíteni ételkínálatukat valamint konyháik felszereltségét is a
közeljövőben.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!