Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Elkészültek a vásárhelyi kemping tervei

A kiviteli tervek véglegesítése után hamarosan megpályáztatják a strandon kiépítendő kemping kivitelezését – közölte a polgármester csütörtök este. A korábban üzemelő kempinggel szemben változtatások lesznek az új kialakításában.

Márki-Zay Péter tájékoztatása szerint most valamivel több férőhely lenne lakókocsik, lakóautók, sátrak és később mobilházak számára. Részben a jelenlegi Népkert hivatalosan a strandhoz tartozó területét is igénybe veszik, a strand kerítése így kijjebb kerül majd.

Két ütemben valósul meg a projekt anyagi okokból, 2021-ben és ’22-ben. A tervek szerint idén a sátorhelyek és lakókocsik, lakóautók számára nyílhat meg a kemping.

A teljes kiépítettség nemcsak közművekkel ellátott helyeket tartalmazza majd a vendégek számára, de a 100 évvel ezelőtti étterem (későbbi öltöző és vizesblokk) eredeti funkciójában és nyitott emeleti teraszos formájában történő történelmi helyreállítását is tartalmazza. Ez korábban így nézett ki:

Fotó: Márki-Zay Péter Facebook oldala

A polgármester korábban úgy fogalmazott, hogy a beruházásnak köszönhetően a vásárhelyi strand felveheti majd a versenyt a régió többi létesítményével.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!