A General Electric összesen 3,3 milliárd forintos beruházással bővít Szegeden és Budapesten

113

A General Electric (GE) összesen 3,3 milliárd forinttal bővíti a budapesti és szegedi digitális egészségügyi fejlesztésekkel foglalkozó központjait. Erről egy budapesti sajtótájékoztatón számoltak be.

A kormány ehhez 675 millió forint támogatást biztosít, mondta Szijjártó Péter. Azt is hozzátette, most az átlagosnál is nagyobb teher nyomja az egészségügyi ellátórendszereket, így felértékelődik a mesterséges intelligenciára alapuló megoldások szerepe.

Kiemelte továbbá, hogy nagy jelentősége van ezen beruházásnak, mert olyan kutatásokat folytatnak ezekben a központokban, amelyek célja, hogy az egészségügyi rendszerek működését hatékonyabbá tegyék – tette hozzá.

Ráadásul meglátása szerint a beruházás még szorosabbra fűzi Magyarország viszonyát az Egyesült Államokkal, amely továbbra is második legjelentősebb beruházói közösséget tudhatja magáénak az országban.

Ascsillán Endre, a GE Közép- és Kelet-Európáért felelős alelnöke arról szólt, hogy a beruházással új kutatási projekt indul, amely globális piacokra fejlesztett, mesterséges intelligencia alapú megoldások megvalósítását teszi majd lehetővé.

Az eseményen Szegedhez köthetően olyan személyek vettek részt akik a kormányhoz, illetve a kormánypártokhoz köthetőek. Így jelen volt Nemesi Pál, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, B. Nagy László, a térség országgyűlési képviselője és Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!