Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ez történt ma!

Itt olvashatja mi történt ma, január 13-án Hódmezővásárhelyen, és a nagyvilágban.

Több mint 25 millió forintot nyert két hódmezővásárhelyi tanoda a Belügyminisztérium Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóságának pályázatán. Az elnyert összeget működésre fordíthatják az intézmények, a dolgozók bérköltségét, a tanulók programjait és étkezését tudják fedezni belőle. Az országban idén 183 tanoda nyújtott be nyertes pályázatot, köztük volt a két hódmezővásárhelyi. A Hajnal utcai Ötletfa és az Andrássy utcán található Gastro-Ker tanodák 12, valamint 13,5 millió forintos előfinanszírozott támogatást kapott.

Jól vizsgázott, ezért az ünnepek után is folytatódik a Segítő Kezek elnevezésű kezdeményezés Hódmezővásárhelyen. A cél az, hogy a nehéz sorsú emberek ne csak karácsony előtt részesüljenek támogatásban, hanem egész évben kellő figyelem háruljon rájuk. A csoportosulás az önkormányzatot, annak szociális intézményeit, valamint civil szervezeteket tömörít magába, amelyhez bárki jószándékú csatlakozhat. A szakemberek ma délután a Városháza Házasságkötő termében gyűltek össze, hogy a munkájuk hatékonysága érdekében meghatározzák a további lépéseket.

A Tourinform Irodában lehet regisztrálni a városkártyára. A BFMK ugyanis jelenleg még zárva tart, ezért lehet a korábbi 2 helyszín helyett, csak 1, Tourinform irodában regisztrálni a kártyára. Megnövekedett a kereslet a Vásárhely Kártyára. A Tourinform Irodában már bankkártyával is lehet fizetni.

Életének 64. évében hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt a magyar szinkronszínészet legendás alakja, Vass Gábor színművész. Hangja által valamennyiünk háztartásába beköltözött a 80-as évek óta. Azok pedig pláne emlékeznek rá, akiknek a 90-es években volt HBO előfizetésük.

Amit szabad Hende Csabának, nem szabad a Vásárhely Jövőjéért Egyesületnek. Az egyikük segíthet a kórházi betegeknek, a másik nem. Pedig ezek szerint minden segítő kézre szükség van. Mert hogy míg Hende Csaba, korábbi Honvédelmi Miniszter segédkezhet a szombathelyi kórházban, addig Hódmezővásárhelyen ezt, köszönet mellett, de nem tehetik meg a Vásárhely Jövőjéért Egyesület civiljei.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!