Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ez történt ma – január 12.

Íme a keddi nap legfontosabb hírei!

A veszélyhelyzet utáni első önkormányzati közgyűlésen választhatják meg és nevezhetik ki harmadik alpolgármesternek Hódmezővásárhelyen Szabó Jánost, akit Márki-Zay Péter kért fel a tisztségre – jelentette be még vasárnap Hódmezővásárhely polgármestere. Kedd reggel a facebookon reagált az ezzel kapcsolatos észrevételekre, és elmondta, Lázár János polgármestersége idején három főállású alpolgármester is volt a városban.

Meggyőzően érvelhetett Lázár János, mert a vásárhelyi honatya javaslataira rímmel az agrárminiszter tegnapi bejelentése, miszerint a kormány 4265 milliárd forintot fordíthat a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére 2027-ig.

Cseri Tamás szerint nem a kormány bünteti Vásárhelyt, hanem Márki-Zay Péter: a Fidesz-Szeretem Vásárhelyt önkormányzati képviselője úgy véli, az állami projektek elkészülnek, a városiak nem, mert a városvezetés ,,csak hergelni tud.

Meghalt 128, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 696 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést kedd reggelre. Újabb vakcinaszállítmányok érkeznek kedden Magyarországra: a Pfizer-BioNTech-vakcinából a negyedik szállítmány várható, és megérkezik az első Moderna-vakcinaszállítmány is 7200 adag oltóanyaggal.

A doni hősökre emlékeztek Hódmezővásárhelyen. Az elesetteket előtt tisztelegtek a vásárhelyi katonák is.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke úgy véli, hogy a 2013-ban megalkotott életpályamodell nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Horváth Péter szerint mára odáig jutottunk, hogy a középfokú végzettséggel rendelkezők béréhez kell felzárkóztatni a kezdő pedagógus béreket.

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat 2021. évtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) veszi át. A 2020. december 31.-ig keletkezett, megváltozott vagy megszűnt gépjárműadó kötelezettségek ügyében továbbra is az önkormányzati adóhatósághoz lehet fordulni.

80 milliós bírságot kapott a Spar: a cég több élelmiszeripari beszállító esetében is jogsértő magatartást tanúsított.

Ott folytatta, ahol az óesztendőben abbahagyta a Vásárhelyi Kosársuli NB I/B-s férfi kosárlabda csapata. Vasárnap a gárda Debrecenben sikerrel kezdte 2021-et.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!