December végén háromszor annyian haltak meg a vásárhelyi kórházban, mint a korábbi években

901

December 17. – január 1. között háromszor annyian haltak meg a helyi kórházban, mint más években ebben az időszakban, 70%-uk a COVID-osztályon – hangzott el a hódmezővásárhelyi Operatív Stáb hétfői ülésén.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint, rendőrségi adatok alapján 137 személy van hatósági karanténban. Tíz esetben róttak ki helyszíni bírságot, jórészt a kijárási tilalom megszegéséért, egy esetben feljelentést tettek. A piacon csak szóban kellett figyelmeztetni a helyes maszkviselés miatt.

A Kovács-Küry Idősotthonban 11 dolgozó és 53 idős megkapta szombaton a védőoltást. Mindenkit elkerültek a mellékhatások, jól vannak a beoltottak. Tegnap és ma a védőnők kapják meg az oltásokat és az egészségügyben dolgozók oltása is elindult.

A lakosságszolgálati iroda statisztikája szerint a helyi kórházban december 17. – január 1. között háromszor annyian haltak meg, mint a korábbi évek hasonló időszakában. Az Operatív Stáb orvosai, dr. Berényi Károly és dr. Mester János elmondták, hogy az esetszámokból úgy tűnik, leszálló ágban van a járvány, ám az óvatosság, a maszkviselés, a fertőtlenítés és a távolságtartás továbbra is szigorúan javasolt. A helyzet valóban súlyos és az egyetlen megoldás az oltás, minél nagyobb az átoltottság, annál nagyobb az esélye, hogy véget érnek a szigorú intézkedések.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!