A Magyar Turisztikai Ügynökség bizakodó

88

A vírus nem mindennapi helyzetet teremtett, de nyáron újraindulhat a turizmus a remények szerint. A legjobb forgatókönyv szerint is legalább tíz hónap kell, hogy az ágazat elérje a járvány előtti szintet – jelentette ki Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója hétfőn.

Guller alapvető célnak nevezte, hogy az újrainduláskor felkészülten lehessen várni a turistákat, minél többen folytathassák a tevékenységüket, és a jövőben versenyképes szereplői lehessenek az újrainduló turizmusnak.

A tavalyi év drámai törést hozott a turizmusban az egész világon, így Magyarországon is. Százezrek megélhetését és a GDP több mint 13 százalékát biztosító ágazat 2020. márciusában hatvan nap alatt „teljesen a padlóra került” – mondta.

Azonban a tavaszi óvatos újranyitást követően soha nem látott eredményt ért el a belföldi turizmus, július és augusztus hónap felülmúlta a 2019-es számokat.

Mintegy 100 olyan település volt az országban, ahol július-augusztusban nagyobb volt a belföldi vendégforgalom a szálláshelyeken, mint a tavalyi év azonos időszakában. A legnagyobb forgalmúak Balatonfüred, Siófok, Révfülöp, Fonyód, Tihany, Badacsonytomaj, a Balatonon kívül pedig Sárvár, Nyíregyháza, Harkány, Gárdony, Tiszafüred, Noszvaj, Demjén, Kehidakustány, Tokaj és Villány voltak.

(MTI nyomán)

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!