Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Belügyminisztériumi elismerést kapott Hódmezővásárhely

Az idős emberek gondozása, életvitelük megkönnyítése, nyugdíjas éveik tartalommal való megtöltése terén végzett kiemelkedő tevékenységért köszönetét fejezte ki a Belügyminisztérium Hódmezővásárhely Megyei Jogú Városának. A helyi Idősügyi Tanács sokat tesz annak érdekében, hogy az idősebb korosztály tagjai aktív életet éljenek és kimozduljanak otthoni magányukból. A tavalyi tervek a koronavírus járvány miatt nem tudtak megvalósulni, de Fejes Péter bizakodva tekint 2021-re.

A Vásárhelyi Idősügyi Tanács pályázata 70 más magyarországi projekttel versenyzett. A helyi szervezet igyekszik minél több lehetőséget megragadni arra, hogy minőségi programokat szervezzen az idősebb korosztálynak, ám ezeknek a törekvéseknek nem kedvezett a koronavírus járvány.

Fejes Péter elmondta, három éve alakult meg ismét a tanács, de idén éppen hogy nem lehetett összejönni, találkozni. Hozzátette, elsősorban nem a vírustól tartanak az idősek, hanem attól, hogy az emberek közötti kapcsolatok megszűnnek. Jelenleg nincs olyan tér, ahol a régi barátok találkozhatnának, beszélgethetnének egymással. Nem működnek az olvasókörök, nyugdíjas klubok. Fejes Péter szerint a találkozások ritkasága ráadásul nem csak az idősebb, hanem a fiatal korosztály problémája is.

Fejes Péter hozzátette reméli hogy a vakcina megoldást jelentett ezekre a problémákra, és hamarosan a nyugdíjasok újra tartalmas, programokkal teli életet élhetnek.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!