Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A Kovács-Küryben is kapják a védőoltásokat

A mai napon 64 embernek, 14 dolgozónak és 50 idősnek adták be a védőoltást a Kovács-Küry Időskorúak Otthonában. Bálint Gabriella igazgató beszélt a tapasztalatokról, a mögöttük és előttük álló kemény munkáról.

Bálint Gabriella a Médiacentrum érdeklődésére elmondta, szerencsére nem csak a dolgozók kapták meg ezt a lehetőséget, hanem az idősek is. A mai naptól azok, ahol bentlakásos szociális gondozás folyik, kaphatják meg a védőoltást. Olyan intézményekre vonatkozik ez, ahol 150 főnél nagyobb az ellátottak köre. Ma 50 idős és 14 dolgozó kapta meg a védőoltást.

Fotó: Budai Dániel

Náluk ugyan 140 idős ember van, de többük átesett a fertőzésen az elmúlt fél évben, illetve akadnak krónikus betegséggel rendelkezők is. Nekik nem javallott a védőoltás. A második adag pontosan 3 hét múlva, január 30-án érkezik.

Bálint Gabriella szerint a segítő szakmákban dolgozók és egyéb érintettek nagy része örül az oltások lehetőségének, hiszen ők nagyon nehéz helyzetben vannak a járvány miatt naponta, ahogy mondta, sokszor a poklok poklát járták és járják meg. Ő mindenkit, akinek ez lehetséges, arra bíztat, oltassák be magukat. Még akkor is, ha, ahogy a világjárvány alakulását illetően lazításra egyelőre nincsen lehetőség. Az előttünk álló hosszú hónapokra a bevezetett korlátozásokat be kell tartani meglátása szerint. Fellélegezni talán majd nyáron lehet.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!