Fiatalítanának a vásárhelyi polgárőrök

447

Önkéntes tagsága fiatalítására toboroz a Hódmezővásárhelyi Polgárőr Egyesület. A csapatuk többsége jelenleg 60 évesnél idősebb, ezért kevesebb időt tudnak az utcákon lenni – olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének honlapján.

A vásárhelyi szervezet tagjai évtizedek óta szolgálnak: önkéntes vállalásuk lényege a bűnmegelőzés, a bűnözők elriasztása és a nyugalom fenntartásának biztosítása.

– A polgárőr mindig szemfüles, fél szemmel is a közutat figyeli, egyből kiszúrja a szabálytalanságokat – fogalmazott Czakó László polgárőr és Szula Ferenc elnök. Úgy vélik, ma már békésebb a város, de a közlekedésben több a feszültség, ingerlékenyebbek az emberek. A belváros csendesebb, csibészek ugyan akadnak, de a kijárási korlátozás jót tett a közbiztonságnak. A polgárőrök járnak Kishomokra és folyamatosan ellenőrzik a mártélyi üdülőterületet is. Az oktatási intézmények környékén, a Kertvárosban, illetve a koronavírus tavaszi hulláma alatt a vásárhelyi piacnál szolgáltak a szokásos járőrözés mellett.

A Hódmezővásárhelyi Polgárőr Egyesület korábban elnyerte az ,,Év Polgárőr Egyesülete” címet is. 2020 novemberéig a szikáncsi, erzsébeti és vásárhelyi térségben 425 esetük volt 5.152 órában és 13.057 megtett kilométeren. Az 1990-es években csaknem 100 önkéntessel szolgáltak, jelenleg 39 fős állományukból mindössze 15-en foghatók aktív szolgálatra.

Most olyan elkötelezett vásárhelyiek jelentkezését várják, akik szabad idejükben szeretnének tenni a város biztonságáért. A jelentkezést munkanapokon 8-órátol 16-ig lehet megtenni a +36306216230 telefonszámon. Csatlakozni a megyei honlapon is lehet ide kattintva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!