Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Indulhat eljárás Szájer József ellen Brüsszelben

A volt európai parlamenti képviselő vissza fogja adni diplomata-útlevelét, megszűnik diplomáciai mentessége, így a belga ügyészség eljárást indíthat ellene kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt.

Hangsúlyos, hogy gyanúról van szó, Szájer Józsefet is megilleti természetesen az ártatlanság vélelme. A Blikk információi szerint, mivel Szájer január másodikától már nem európai parlamenti képviselő többé, ezért kiürítette az irodáit, leadta a kulcsait, az igazolványát, szavazókártyáját és a számítógépeit.

A lap szerint a képviselő teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, sem Brüsszelben, sem Strasbourgban, sem Sopronban vagy Budapesten nem látták.

A Telex azt is megjegyzi, hogy Szájer 40 millió forintos végkielégítéssel távozik majd Brüsszelből, amely végkielégítés attól függetlenül, hogy milyen okból távozott, jár minden egykori képviselőnek. A mandátum végével járó juttatás minden parlamentben eltöltött év után plusz egyhavi fizetséget jelent. Szájer 2004 óta volt tagja az EP-nek.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Blikknek küldött válaszából egyelőre az derül ki, a diplomata-útlevél leadására nem a múltban, hanem a jövőben fog sor kerülni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!