Ez történt ma – január 5.

228

Mutatjuk, melyek a kedd legfontosabb hírei!

Eddig csak sejteni lehetett: Miklós Anikó a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője.

Ismét 100 felett a napi elhunytak száma – igaz, viszonylag továbbra is alacsony a napi fertőzöttek száma. Angliában a miniszter az eddigieknél szigorúbb intézkedéseket jelentett be a koronavírus új, gyorsabban terjedő mutációja miatt. Kiss Róbert alezredes arról beszélt, az Egyesült Királyság területéről induló polgári légijárművek leszállási tilalmának fenntartása már nem indokolt. Berényi Károly szerint a vakcinákkal és az oltással kapcsolatban hiányzik az országos hiteles tájékoztatás.

A szabómester egykori háza a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítványhoz került. Az alapítvány vezetése döntéseket hozott, hogy megőrizze a babakötvények mögötti 150 milliós vagyont.

Többet adott az állam a mártélyi tánctáborra, mint az önkormányzatnak rendkívüli támogatásként: mártélyi, mindszenti és csanyteleki intézmény, illetve szegvári társaság is nyert pályázati támogatást decemberben a Nemzeti Kulturális Alaptól (NKA). A csongrádi Körös Toroki Napok megrendezésére 2,3 milliót adott az állam.

A Bálint Sándor Szellemi Örökségéért Alapítvány a tavalyi év végén Trianon és a magyar irodalom címmel rendezett konferenciát. Vásárhelyi kutatók is előadást tartottak.

Méltó felújítást kapott a mártélyi vasútállomás. A MÁV Zrt. 2020 végére végzett az épület felújításával.

Szájer József vissza fogja adni diplomata-útlevelét, megszűnik diplomáciai mentessége, így a belga ügyészség eljárást indíthat ellene kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt.

Tovább csökkent a főállású pedagógusok száma a 2020/2021-es tanévben – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss oktatási adataiból.

Hollandiában kerékpároznak lakosságarányosan a legtöbben – de Magyarország is jól áll.

2020-ban már 200 ezer külföldi élt Magyarországon. Csak 2019-ben több mint 62 ezer tartózkodási engedélyt adtak ki külföldieknek a magyar hatóságok.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!