Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A szabómester egykori háza a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítványhoz került

Az alapítvány vezetése döntéseket hozott, hogy megőrizze a babakötvények mögötti 150 milliós vagyont.

Márki-Zay Péter polgármester közlése szerint a Krupiczer Ferenc és Szabó Margit által vezetett közalapítvány eladta a Kinizsi utca 8. szám alatti, időközben lakhatatlanná züllött, a szomszéd vállalkozás által eddig ingyen használt épületet és megvette a Kinizsi utca 2. szám alatti, régóta eladó házat, melyet felújít és bérbe ad.

A néhai Olasz János szabómester házában hagyott régi tárgyak egy része a retró-múzeumba kerül – a 70-es és 80-as évek hangulatát megidéző tárlat az Emlékpont kiállításának látogatóbarát újragondolásának lesz része.

Fotó: Márki-Zay Péter Facebook oldala

A polgármester szerint ez az ingatlancsere nemcsak a bevételeket képes növelni, de a város történelmi hangulatát megőrző stratégiájukat is támogatja. ,,A babakötvények sokszázmilliós át nem utalt pénze és a tízmilliós vagyonvesztéssel irányítottan értékesített ingatlan után, végre jó kezekben van az alapítvány” – fűzte hozzá Márki-Zay.

A Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány (VÁFIKA) 2020 előtti, furcsa működéséről szeptemberben tartott sajtótájékoztatót Krupiczer és Szabó. Akkor elmondták, az esedékes babakötvény kifizetések 2024-ben várhatóak és több mint 2 ezer egykori babát érint majd. Azonban az elmaradt átutalások miatt 2024-ben a hiány több mint egy milliárd forint lesz.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!