Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ez történt ma – január 4.

Íme a hétfő legfontosabb hírei egy helyen!

Meghalt 93, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 856 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A megyében 54 új fertőzött van. Az országos oltási terv részeként, Vásárhelyen is először az egészségügyi, és szociális területen dolgozók kaphatják meg a koronavírus elleni vakcinát. Győrfi Pál is megkapta az oltást. Nagy-Britanniában megkezdődött az Oxford/AstraZeneca-vakcina alkalmazása. A szlovén kormány döntése értelmében hétfőtől feltételek mellett, de kinyithatnak az edzőtermek és az uszodák.

Szilveszterkor szórakozóhelyeken tartottak magánrendezvényeket. A szabálysértőket szankcionálták, a helyeket pedig 60 napra bezáratták.

Lázár János agráregyetemet is felügyel innentől: a gödöllői Szent István Egyetemen is beköszöntött az alapítványi korszak.

A hódmezővásárhelyi Tóth Sándor volt a romániai forradalom egyetlen magyarországi áldozata. Az Emlékpont Lehel utcai udvarán már láthatóak a tájékoztató panelek és felújítás alatt áll az a teherautó, amiben a halálos lövés érte.

Az önkormányzat javaslatokat vár Hódmezővásárhely díszpolgára“, “Pro Urbe” (A Városért), valamint Signum Urbis Honorantis” (A Város Megbecsülésének Jele) kategóriában.

Tavaly 30 halálos lakástűz volt dohányzás miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-vel.

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár 2020. január 05-én (kedden) a hódmezővásárhelyi laktanya közelében található gyakorlótéren 08:00 és 16:00 óra között nagyobb hanghatással járó robbantási feladatot hajt végre.

Az FBH-NP Nonprofit KFT januárban kétszer, díjmentes fenyőfa begyűjtést szervez.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!