Adóelvonás: megkérdezték az embereket, mivel spóroljanak az önkormányzatok

797

Miután a kormány megfosztotta az iparűzési adó egy részétől a nagyobb városokat, egyre több polgármestertől lehet hallani, hogy lehet, az embereknek le kell mondaniuk egyes (köz)szolgáltatásokról. A Pulzus Kutató reprezentatív kutatásából kiderült, hogy az emberek szerint miről kellene lemondani az önkormányzatoknak, írja a napi.hu.

A korábbi elvonások, és a helyi iparűzési adó megfelezése (a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, amelyek nettó árbevétele, vagy a mérlegfőösszege legfeljebb 4 milliárd forint) után több önkormányzat vészharangot kongatott.

A Pulzus Kutató a napi.hu megbízásából reprezentatív kutatást készített, amely során azt kérdezték, miről mondanának le, mi az amin az önkormányzatok spórolhatnának.

A válaszadók elsöprő többsége, 63%-a a a civilek, az egyházak és a művészet támogatásán spórolna, 27%-a a segélyek folyósításán, de van aki a szemétszállításon vagy a házi segítségnyújtáson. A végeredmény itt olvasható:

Ahogy a napi.hu írja, a A fővárosi lakosság csak 52 százalékban spórolna a kultúrán, az egyházakon és a civileken és 19 százalékuk bevállalná azt, hogy elborítsa az utcákat a szemét.

A felmérésből az látszott, hogy az általános iskolát végzettek és az érettségizettek kevésbé tartják fontosnak a művészetet vagy a civil szférát, de a diplomások körében is messze ez a legnépszerűbb választási lehetőség.

Érdekes módon nagyobb törést hozott az életkor szerinti megosztás:

A férfiak nagyobb arányban vonnák meg a segélyeket és csökkentenék az egyházak, a civilek és a művészet támogatását.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!