Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A németek csaknem kétharmada beoltatná magát

Persze a németek is félnek a lehetséges mellékhatásoktól, de vállalják a kockázatot.

A YouGov közvélemény-kutató társaság adatai alapján a lakosság 32 százaléka a lehető leghamarabb beadatná magának az oltást, további 33 százalék pedig ugyancsak oltáspárti, de várna a szérum beadatásával, hogy kiderüljenek az esetleges mellékhatások, írja a Magyar Narancs.

Ugyancsak a felmérésből derült ki, hogy a lakosság 19 százaléka alutasító. Érdekes, hogy Magyarországon körülbelül ugyanekkora az elfogadottság aránya.

Az oltási hajlandóság az életkorral emelkedik, ezt jelzi, hogy míg a 18-24 éves korosztályban 54 százalék, az 55 éven felüliek körében már 71 százalék adatná be magának a vakcinát.

A mellékhatásokat tekintve a felnőtt lakosság 57 százaléka számolt be aggodalmakról, míg egyharmaduk egyáltalán nem fél az oltástól. Elsőként a 80 éven felülieknek, az idős- és az ápolási otthonok lakóinak és dolgozóinak, valamint a kórházi orvosoknak és ápolóknak biztosítják az oltást. A második helyen kiemelt csoportok közé tartoznak a hetven éven felüliek, a valamely alapbetegség miatt súlyosan veszélyeztetettek, a csoportos szállásokon élők – hajléktalanok, menedékkérők – és a várandósok is.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!