Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Január elsejével áll csatarendbe Földeák új tűzoltóautója

Tegnap az utolsó a hatóság által elvárt előírás is teljesítésre került és december 29 -én lesz a gépjármű éves műszaki vizsgája – közölte a földeáki önkormányzat.

Kedden a hátsó tűzoltó létra visszajelző rendszerét is kiépítették, ezzel az autó megkapta a forgalomba helyezéshez szükséges ,,Megfelelőségi nyilatkozatot, igazolást”, amely nélkül nem lehetett azt használatba venni. Ezzel 25-30 évre megvalósították Földeák tűzvédelme szempontjából egy nagyon fontos célt.

Földeák több mint 10 millió forint önerőt invesztált a pályázat megvalósulásába. A járművet az 1.300 lakosú, romániai Valkány községgel közös, határon átnyúló program segítségével vásárolták meg, amire mindkét település 70-70 millió forintot kapott.

A jármű már 2019 nyarán megérkezett Földeákra, azonban a szakhatósági eljárások, honosítás és forgalomba helyezés időigényes volt – ezért tudják csak januártól használni.

A tűzoltóautó az önkormányzat tulajdonában marad a pályázati kiírás értelmében és üzemeltetésre adja azt át az Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!