Így kapcsolódott le a díszkivilágítás Vásárhelyen

503

Így hívta fel a figyelmet Hódmezővásárhely és még számos település az országban, hogy az iparűzési adó megfelezésével veszélybe kerülhetnek a közszolgáltatások is.

,,Ma este csak egy órára kapcsoltuk le a díszkivilágítást. A sétálóutcán tartózkodó fiatalok hallhatóan nem örültek ennek. Ha a város költségvetéséből 750 milliót elvesz a kormány, előfordulhat, hogy nem csak a fejlesztésekről kell lemondani, hanem a város működésében is változásokat kell bevezetni” – fűzte hozzá az önkormányzat szerda esti videójához.

Mint az ismert, a kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január elsejétől a felére csökkentik, illetve a 25 ezer fő alatti településeknek a kormány támogatást ad, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét pedig majd egyenként tekintik át – mindezt a gazdaságvédelmi intézkedések jegyében.

A Kereskedelmi és Iparkamara szerint óriási segítség az iparűzési adó csökkentése. Parragh László, a szervezet elnöke szerint ,,senkinek nem érdeke, hogy az önkormányzatok lehetetlen helyzetbe kerüljenek, de a közterhek viselésében mindenkinek részt kell vállalnia.”

Több polgármester és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is az önkormányzatiság egyfajta fekete napjaként értékelte Orbán Viktor szombati bejelentését az ipartűzési adóval kapcsolatban. Ehhez kapcsolódóan a tiltakozó önkormányzatok december 23-án 19 órától egy estére lekapcsolták településeiken a díszkivilágításokat.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!