Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Halászlevet kaptak a hódmezővásárhelyi mentősök

Karácsony előtt ismét adományt kaptak  a Hódmezővásárhelyi Mentőállomás dolgozói. Az áprilisi példát követve Balázs György, és anonim segítői bajai halászlevet, túrós csuszát, és kenyeret vittek a mentőtiszteknek, akik karácsonykor sem pihennek, ők az ünnep alatt is segítenek azoknak, akik bajba kerülnek.  

Kevesen tudják, hogy Hódmezővásárhely és Baja testvérvárosok. Ennek jegyében ajánlott fel halászlét a Bajai Halfőző Bajnokok egyesülete a vásárhelyi mentőállomásnak, ugyanis számukra is nagyon fontos volt, hogy szeretet vendégséggel lepjék meg az egészségügy frontvonalában dolgozó mentősöket. Az adományokat Balázs György gyűjtötte össze, aki 40 évvel ezelőtt a mentők munkájának köszönhetően élt túl egy légibalesetet.

„ Az áprilisi példát követve, most hogy itt a karácsony, a szeretet ünnepe, arra gondoltam, követve a bajai példát, hogy most akkor egy hallé, túrós csusza kombót kapnak, szerintem imádni fogják”

-mondta Balázs György.

A mentősöknek hatalmas öröm, hogy gondolnak rájuk a covid miatt még nehezebbé váló időkben. Az első, és a második hullám alatt is sok segítséget kaptak, és karácsony közeledtével még jobban esik a támogatás:

Molnár Imre, mentő, szakápoló

„ Jó érzés lelki segítséget kapni, és kitartást ad nekünk ez a dolog, hogy a hátország támogat minket, a frontvonalon dolgogozókat. Jó, hogy látják, hogy milyen nehéz terhelésnek vagyunk kitéve”

-mondta Molnár Imre, mentő, szakápoló

A mentőállomás dolgozói karácsonykor sem pihennek. Nekik olyanok ezek a napok, mint a sima hétköznapok, bár jó beosztással mindannyian töltenek némi időt a családjukkal, a bajba kerültek ellátása mellett:

Általában ki kellé vennünk a részünket a munkából karácsony alatt is. Próbálunk felváltva bent lenni, de ezzel az adománnyal, amit most is kaptunk, ki fogjuk bírni, nagy segítség ez nekünk- tette hozzá a mentős.

A halászlé miatt még a ma szabadnapon lévő mentőápolók is bementek az állomásra, de a mennyiségnek köszönhetően néhány napra biztosan ebédet és vacsorát is biztosít az itt dolgozóknak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!