Vásárhely sem fizet a Megyei Jogú Városok Szövetségének milliós tagdíjat 2021-ben

445

Hódmezővásárhely mellett Érd és hét megyeszékhely nem fizeti be 2021-ben a Megyei Jogú Városok Szövetségének többmilliós tagdíját, mert a tömörülés kaposvári elnöke nevükben is támogatta a kormány a helyi iparűzési adót megfelező döntését.

Elhatárolódunk a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke által kiadott nyilatkozattól. Azt kérjük Szita Károlytól, hogy a jövőben szakmai alapon képviselje a szövetséget, és tartózkodjon a szervezet egésze nevében tett, politikai alapú nyilatkozatoktól. Közösen úgy döntöttünk, hogy a 2021-es költségvetésben az MJVSZ-tagdíjra szánt, többmillió forintos összeget is a járvány elleni védekezésre fordítjuk, mivel a helyi iparűzési adóbevételek megvonása után minden forintra szükségünk lesz – írta Facebook oldalán Pécs polgármestere.

Péterffy Attila hozzátette, Szita Károly, az MJVSZ elnöke a szövetség nevében a kormány helyi iparűzési adót megfelező döntésének támogatásáról, a gazdaságvédelminek nevezett, valójában nyíltan politikai célú, az önkormányzatok gazdálkodását ellehetetlenítő intézkedéssel kapcsolatos elégedettségéről adott ki közleményt. A 23 hazai nagyváros polgármesterét tömörítő szervezetből 9 városvezető azonban nem ért egyet sem a nyilatkozattal, sem a kormány döntésével.

A kilencek nevében a pécsi városvezető leszögezte, a Megyei Jogú Városok Szövetségének szakmai küldetését továbbra is fontosnak tartjuk, azonban tagságunk jövőbeli megőrzését az MJVSZ elnökének ezutáni nyilatkozatai függvényében mérlegelni fogjuk.

A kezdeményezéshez csatlakoztak:

  • Péterffy Attila, Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének társelnöke
  • Botka László, Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere
  • Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármester
  • Dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város Polgármestere
  • Dr. Csőzik László, Érd Megyei Jogú Város Polgármestere
  • Dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármestere
  • Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere
  • Szűcsné Posztovics Ilona, Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármestere
  • Pintér Tamás, Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!