Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Távolsági buszon tartóztatott fel határsértőket a Bocskai katonája

Nagy Sándor törzsőrmesternek a december 19-i reggeli Makó-Hódmezővásárhely távolsági buszon tűnt fel a két külföldi, aki gyanúsan viselkedett. A rendőrség megérkezéséig feltartóztatta őket az állomáson.

Az esetről a Magyar Honvédség hivatalos honlapja számolt be. A tájékoztatás szerint amikor a törzsőrmester egyenruhában felszállt a buszra, akkor a busz vezetője a járművel utazó két külföldi férfi azonosításában kérte a segítségét. A férfiak a katona kérésére nem voltak együttműködőek és nem tudták igazolni magukat. Nagy törzsőrmester ekkor telefonon értesítette a rendőrséget és megkérte a busz vezetőjét, hogy a hódmezővásárhelyi buszmegállóban a megállást követően a hátsó ajtót ne nyissa ki. A helyszínre érkező rendőrjárőr megérkezéséig a katonazenész a buszon feltartóztatta a gyanús személyeket, akikről a rendőrök az átvizsgálást során megállapították, hogy valóban illegális bevándorlók.

Nagy Sándor a honvedelem.hu-nak elmondta: már akkor gyanús volt neki a szituáció, amikor a férfiak a buszon meglátták az egyenruháját és onnantól kezdve szemmel tartották minden mozdulatát. Egy kicsit tartott tőlük, mert nem lehetett tudni, hogy esetleg kés, vagy bármilyen fegyver van-e náluk.

,,Láthatták elszántságomat és szerintem ennek köszönhetően nem történt semmilyen konfliktus”

– tette hozzá a törzsőrmester.

Nagy Sándor az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi zenekarának katonazenésze.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!