Kereskedelmi és Iparkamara: Óriási segítség az iparűzési adó csökkentése

173

Parragh László, a szervezet elnöke szerint ,,senkinek nem érdeke, hogy az önkormányzatok lehetetlen helyzetbe kerüljenek, de a közterhek viselésében mindenkinek részt kell vállalnia.”

A MKIK elnöke úgy értékelt a Magyar Nemzetnek adott interjújában, az iparűzési adó felére csökkentése találkozik a gazdasági szereplők elvárásával, nagyon nagy segítséget jelent.

Mivel a válság a cégeket lehetetleníti el, a mostani döntés mentőövet dob a vállalkozásoknak. ,,Az érintett kör ugyan a multikkal szemben kisebb szereplője a gazdaságnak, de a munkavállalóik létszámában ez a nagyobb szegmens. Tehát a döntés sok munkahely megőrzését teszi lehetővé” – fogalmazott.

Parragh László úgy látja, hogy az ellenzéki önkormányzatok adót emeltek volna, miközben érdemben nem veszik ki részüket a válság kezeléséből.

Mint azt megírtuk, több polgármester és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is az önkormányzatiság egyfajta fekete napjaként értékelte Orbán Viktor szombati bejelentését az ipartűzési adóval kapcsolatban, miszerint a kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január elsejétől a felére csökkentik, illetve hogy a 25 ezer fő alatti településeknek a kormány támogatást ad, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét pedig majd egyenként tekintik át.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!