Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Felkészültek Vásárhelyen a sózók és hókotrók

Felkészítette a sózó és hókotró gépeit a téli szezonra a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. A járművek már készen állnak, az elmúlt napokban befejeződtek a szokásos karbantartási munkák is, így egy esetleges hóesés vagy kemény talajmenti fagy során azonnal tudnak indulni, hogy biztonságossá tegyék a kerékpárosok, gyalogosok és autósok közlekedését.

A tavalyinál keményebb télre számítanak a HMSZ Zrt. munkatársai. Decemberben még csak elszórtan várnak havazást és lefagyott utakat, de sószóró és hókotró járműveiket már felkészítették, így ha szükséges azonnal indulnak. Versegi Attila, a hulladékszállítási részleg vezetője elmondta, ezek a gépek a kerékpár- és közutakat takarítják. Szükséges és indokolt is ez a járműállomány, mert a bicikliutak hossza csak a belterületen 40 kilométer és a közutak hossza, amit takarítani kell több mint 80 kilométer.

Az elmúlt héten a szakemberek ellenőrizték a gépek műszaki állapotát, felszerelték rájuk a szükséges berendezéseket, így készen állnak a munkára. Egyik fő feladatuk az utak sózása, melyet idén is a hatályos előírások betartásával végeznek.

Versegi Attila hozzátette, a közutakon lehet sózni de csak Ez 40g/ négyzetméter mennyiség az, amit fel lehet használni klorid tartalmú anyaggal. Egyéb helyeken, járdákon nem lehet használni klorid tartalmú síkosság mentesítő anyagot.

A HMSZ telephelyére már megérkezett a teljes téli időszakra szükséges só és a gépek a szokásosnál keményebb időjárással is megküzdenek. Munkatársaik folyamatosan figyelik az időjárás előrejelzéseket és ha szükséges már indulnak is, hogy biztonságossá tegyék a közlekedést.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!