10 százalék részesedése van Lázár Jánosnak a budapesti Andrássy úti Divatcsarnokot tulajdonló cégben

561

Az egykori fővárosi Divatcsarnokot – eredetileg Párizsi Nagy Áruháznak nevezett Andrássy úti ingatlant – tulajdonló társaságban 2018 óta 10 százalék részesedése van Lázár Jánosnak. A cég még nem tette közzé 2019-es beszámolóját, pedig a határidő szeptemberben lejárt.

Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője először a 2018-as évről szóló vagyonnyilatkozatában tüntette föl, hogy a Divatcsarnok Projekt Zrt-ben 10 százalékos tulajdonrésze van. A társaság az egykor volt Divatcsarnok – eredetileg Párizsi Nagy Áruház – Andrássy úti épületének megszerzésére jött létre még 2016-ban. Az alapítókhoz 2018 tavaszán csatlakozott Lázár János, aki addigra kivált a szűken vett kormányzati munkából, megválva miniszteri megbízatásától. Abban az esztendőben azt utolsó nyilvános céges beszámoló szerint -97,4 milliárd forint volt a társaság adózott eredménye. A 2019-es esztendőről azonban a mai napig nem lelni a beszámolót, holott ennek leadási határideje idén szeptember végén lejárt – szúrta ki az mfor.hu.

A portál utánajárt, mi a késedelem oka, de az információkat csak közvetetten tudta beszerezni, nem a honatyától. Megtudták, hogy személyes okokra hivatkozva csak jövőre, 2021 január 7-ig fogják közzétenni a cég beszámolóját, és hogy Lázár János részesedése továbbra is fennáll. Az online gazdasági lap arról is írt a cikkben, hogy Bécs egyik leggazdagabb polgára és az egykor uralkodó dinasztia, a Habsburg-család egyik tagja is tulajdonostársa ebben a társaságban a vásárhelyi politikusnak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!