Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kettős győzelmet aratott a Vásárhelyi Kosársuli

Ezúttal a Békés volt az áldozat a Hódtói Sportcsarnokban, mind az U20-as, mind a felnőtt csapat magabiztosan nyert.

A fiatalok csatáját egyenesen fölényesen nyerték a hazaiak. Az U20-as csapat a Újpest elleni szenzációs győzelem után esélyeshez méltó módon ismét kiválóan teljesített és fölényesen nyert.

Egy viszonylag szoros első félidőt követően a harmadik negyed végén „csupán” tíz pont volt Tóth Tamás együttesének előnye, ám az utolsó negyedben brillíroztak a vásárhelyi fiúk, és egy kosárpályán szinte hihetetlen 38-0-s (!) rohammal állva hagyták a helyenként feszült hangulatba kerülő vendégeket. A 102-56-os, 67 hazai lepattanót hozó siker során mind a tizenegy Kosársuli-játékos legalább tíz percet töltött a pályán, a legeredményesebb a 24 pontig jutó Knyur Soma volt.

A jó formában lévő, az előző hétvégén az Újpestet óriási csatában verő felnőttcsapat a 3. helyről várhatta a tabellán 6. békésiek elleni meccset, ami a két csapat közös történetét ismerve igencsak pikánsnak ígérkezett – és végül maximálisan az is lett. Sajnos a találkozó helyenként kosárlabdára, helyenként szájkaratéra hasonlított, amit hangadóként már az első percben a békési edzőpáros kezdett, majd a lefújást követően is igen nehezen fejezett be. A parketten szerencsére szép kosarakból és jó megoldásokból sem volt hiány, mindkét gárda játékosai maximálisan kitettek magukért és szívüket-lelküket beleadták a dél-alföldi rangadóba.

A Kosársuli az első negyed során lényegében el is döntötte a győzelem sorsát: az ihletett formában játszó, végül 35 pontig, 9 lepattanóig és 9 asszisztig jutó Varga Ákos négy perc alatt 13 pontot szórt, és mivel a gyors, lerohanásszerű támadások mellett a szoros védekezés is kiválóan működött, hamar tizenöt pontosra nőtt az előny. A vendégek hiába kértek időt, valamint hiába igyekeztek a korábbi Kosársuli-játékos, Hargitai Krisztián és Frikker Marcell pontjai által tartani a tisztes távolságot, Varga Zalán három triplával úgy szállt be tökéletesen a meccsbe, hogy húsz pontra duzzasztotta a különbséget (37-17).

A fantasztikus kezdést követően kissé visszaesett a játék a második negyedben, ám a vendégek nem kerültek belátható távolságon belülre, azonban így is időt kellett kérnie Tóth Tamásnak. Varga Ákos kosarain túl a palánk alatt hasznosan harcoló Nemanja Acimovic pontjai jelentették a kilábalást az apróbb gödörből, a félidőre így 57-43-as vásárhelyi előnnyel vonulhattak a felek.

A szünetet követően folytatódott a tendencia, a különbség állandósult, remek egyéni megoldásokkal és jó betörésekkel, a pályán lévő ötös folyamatos rotálásával őrizte a fórt a Kosársuli. A negyed második felében aztán kisebb triplapárbaj zajlott, Krstic, Varga Ákos, Molnár Bence, valamint a békésieknél Patrik Cvijin is villant, végül abszolút egállal zárult a tíz perc, és 77-63-mal kezdődhetett a záró felvonás.

Amiben előbb Varga Zalánt egy kétséges szituációt követően második technikai faultja miatt kiállították, és amiben ugyanúgy teljesen ikszre végeztek a felek, mint a harmadik negyedben. Előbb Molnár pillanatai következtek, majd egy 8-0-s rohammal felcsillant az apró remény a vendégeknek a zárkózásra, Krstic kettesénél úgy tűnt, akár szoros is lehet a végjáték (87-80). Az utolsó két percben azonban előbb Molnár, majd Béres Nándor és Varga Ákos keze sem remegett meg, a vendégek pedig hibáztak támadásban, végül Vuk Pavlovic kosara zárta le a nem mindennapi meccset. A 96-82-es, teljesen megérdemelt győzelem azt jelenti, hogy az Óbuda, Cegléd kettős mögött továbbra is harmadik a Vásárhelyi Kosársuli a bajnokságban, és remek formában várhatják a 2020-ból hátralévő három mérkőzést!

Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!