Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Már két korosztályos válogatottja, és új párbajtőr edzője van a Csomorkány SE-nek

Új párbajtőr edző dolgozik a Csomorkány SE-nél, amely ezen a hétvégén a vásárhelyi Vívó Centrumban rendezi meg a gyermek, újonc, serdülő korosztályú fiú és lány tőrözők országos bajnokságát.

– A Csomorkány SE működése folyamatos, szerencsére az elmúlt pár hónap negatív eseményei: az iskolai vívás lehetőségének elvesztése, illetve két edző távozása, nem okoztak visszaesést a munkában és eredményességben – tájékoztatta lapunkat Wolf Csaba. – Egy rövid átmeneti időszakban lelkes fiatal edzőnk, Papp Medárd vállalt fel némi plusz munkát, amiért hálásak vagyunk neki, mert sokat segített a folyamatosság megőrzésében. Végül sikerült pótolnunk a párbajtőr edzőt is, így tovább élhet mindkét szakág: a tőr és a párbajtőr is. A Szegedi Egyetemi Vívó Klubbal kezdünk el egy együttműködést, melynek keretén belül Szegedről kaptunk egy szakképzett párbajtőr edzőt Doktor Bence személyében, aki átvette a 15 fős párbajtőröző csoportunk edzéseinek irányítását heti két alkalommal, és szakmai segítséget nyújt további edzésekhez is.

Az egyesület elnöke hozzátette, szintén jó hír, hogy a korábban már a Csomorkány SE-nél mintegy 8 évig edzősködő Donka Gábor tőr edző is visszatért, így amint a járványügyi intézkedések lehetővé teszik a korlátozások nélküli edzésmunkát, ismét teljes edzői gárda áll Magyary Ágnes vezető edző rendelkezésére.

– Több sikeres pályázat eredményének köszönhetően az elmúlt hetekben sikerült stabilizálni az egyesület pénzügyi helyzetét is. További pályázatokat is előkésztettünk és beadtunk, így bízunk a további sikerekben. Emellett természetesen örömmel vennénk, ha helyi vállalatokat is be tudnánk vonni az egyesület támogatásába. Néhány versenyzőnk továbbra is kimagasló eredményekkel erősíti a Csomorkány SE hírnevét. Az elmúlt két hónapban megrendezett 4-4 kadet (U17) és junior (U20) országos válogató Magyar Kupa versenyek után Wolf Eszter első helyen áll az országos ranglistán mind a két korosztályban, míg az egyelőre csak serdülő korú Papp Jázmin is bekerült az első 8 kadet versenyző közé, így ő is válogatott kerettag – mondta a klubvezető.

– Ezen a hétvégén, december 12-13-án rendezzük meg a Vívó Centrumban a gyermek, újonc, serdülő korosztályú fiú és lány tőrözők Magyar Kupa viadalát. Büszkék vagyunk arra, hogy megkaptuk a Magyar Vívó Szövetségtől a versenyrendezési jogot. Mostanában vidéki egyesületek ritkán kapnak ilyen felkérést – fűzte hozzá Wolf Csaba.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!