Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nem tilos, csak korlátozni kell az alkoholfogyasztást az orosz vakcina esetén

Miközben Anna Popova, az orosz szövetségi fogyasztóvédelmi felügyelet vezetője arról beszélt, hogy az első oltástól számított 42 napig ne fogyasszunk alkoholt, sőt, a dohányzást is érdemes mellőzni, addig a vakcinát kifejlesztő intézet igazgatója, Alakszandr Gincburg azt hangsúlyozza, nincs szó totális alkoholtilalomról.

A fogyasztás ésszerű korlátozásáról van szó, addig, amíg a szervezetben ki nem alakul az immunválasz a koronavírusos fertőzésre – közölte Gincburg az orosz sajtónak szerdán, amit az MTI szemlézett.

Elmondása szerint a túlzott alkoholfogyasztás jelentősen képes legyengíteni az immunitást, azaz csökkenteni a vakcináció hatékonyságát, vagy azt értelmetlenné tenni. Hasonlóképpen, az alatt a 42 nap alatt, amíg kialakul a koronavírussal szembeni védettség, nem ajánlott az immunrendszert elnyomó gyógyszert szedni.

A RIA Novosztyi hírügynökségnek azt hangoztatta, hogy ez nemcsak a Szputnyik V-re, hanem minden vakcinára vonatkozik. Ugyanakkor ettől függetlenül tanácsolják, hogy mindegyik oltás után 3 napig tartózkodjunk az alkoholfogyasztástól.

Gincburg Anna Popova keddi közlésére reagált. Az orosz szövetségi fogyasztóvédelmi felügyelet vezetője kifejtette: az alkoholfogyasztást legalább a vakcina beadása előtt két héttel be kell fejezni. Az oltásból két dózist kell beadni, a másodikat 21 nappal az első után. Így ha összeadjuk, az már valóban majdnem két hónapot ad ki.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!