Három vásárhelyi úszó döntőzik ma az OB-n, az m4 sport élőben közvetíti

324

A két vásárhelyi úszóklub három versenyzője jutott be a felnőtt úszó országos bajnokság mai döntőibe. A finálékat 9:30-tól az m4 sport élőben közvetíti.

Mától Kaposváron tesztelik Tokiót. Az úszó országos bajnokság helyszínén ugyanis délelőtt rendezik a döntőket, hogy a magyar versenyzők szokják a következő olimpiai játékok napi menetrendjét, hiszen ott is délután lesznek az előfutamok, délelőtt pedig a finálék. A tét óriási lesz: a Magyar Közlönyben tegnap megjelent rendelkezés szerint 50 millió forintot ér majd egy magyar olimpiai aranyérem, 35,7 milliót egy ezüst és 28,5 milliót egy bronzérem, és még egy 8. helyezésért 2,8 millió forint jutalom jár majd az olimpikonoknak.

A keddi nyitónapon lezajlottak az első időfutamok. A legjobb eredményt Szilágyi Csaba, a NICS-HSÚVC 30 éves versenyzője szolgáltatta, aki a legjobb idővel került be a 100 méteres mellúszás döntőjébe. 50 méter gyorson a 7. idővel jutott a fináléba Nikolic Uros, aki szintén a NICS-HSÚVC színeiben versenyez. A Hód Úszó SE 16 éves tehetsége, Ugrai Panna pedig 100 méter háton elért 7. legjobb idővel ugyancsak döntőt úszhat ma délelőtt. A már az érmekért zajló versenyeket az m4 sport előben közvetíti 9:30-tól.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!