Dinamikusan fejlődik a Szegedi Szabadtéri Játékok

141

Országos viszonylatban a legnagyobb jegyárbevétel- és nézőszám növekedési ütem jellemzi a Szegedi Szabadtérit – ez derült ki a társaságot vizsgáló elemzésből.

A Szegedi Szabadtéri gazdasági társasággá alakulása óta minden évben reprezentatív közönségkutatást végez. A vizsgálatok több, mint egy évtizede készülnek segítve a műsorterv, valamint a kommunikációs és értékesítési stratégia kialakítását is.

A fenntartó 290 millió forintos befektetésével szemben összesen 1 milliárd 415 millió forintos költést jelent Szegeden, írja a Szegedi Szabadtéri Játékok.

A közönségkutatás mellett az idei évben a szervezet átfogó gazdaságossági célvizsgálatot és iparági kitekintést is készíttetett. Ebből kiderül, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok egyes gazdasági mutatói alapján az ország legeredményesebb szabadtéri színháza, sőt esetenként a kőszínházakkal való összehasonlításban is az első helyen áll. Hozzáteszik, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok az ország legjelentősebb színházi prémiumtermékévé vált a jelenlegi vezetés alatt.

Az elemzések a pandémiás időszakot megelőző utolsó teljes értékű évig, 2019-ig készültek, írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!