A hobbisportolók online edzéssel maradhatnak formában

261

Zene, fények, társaság, mozgás – ezek jellemezték a személyi edzők munkásságát a koronavírus korlátozások bevezetése előtt. A rendelet óta üresek az edzőtermek, a hobbisportolók nem látogathatják ezeket. Még rosszabb helyzetben vannak a személyi edzők, akik minden lehetőséget igyekeznek megragadni ahhoz, hogy ne essenek el bevételi forrásaiktól. Ilyen eszköz például az online edzés, amivel az sportszerek kölcsönadásával lehetőségük nyílik folytatni a tréningeket.

A sportegyesületek folytathatják edzéseiket, amennyiben versenyzőik rendelkeznek érvényes versenyengedéllyel vagy tagsági igazolvánnyal, illetve érvényes sportorvosi igazolással. Viszont azok az emberek, akik csak hobbiból jártak el edző termi edzésekre, alternatív megoldások után kell nézniük, mert a korlátozások értelmében ők nem látogathatják ezeket az intézményeket. Paku Adrienn online tartott edzések megtartásával igyekszik megoldást nyújtani erre a problémára, melyekhez az eszközöket ő szolgáltatja.

– Az eszközöket, amiket szoktunk használni edzésen, kiadtam, tehát házhoz kivitte mindenki. Van egy kis külön csoportunk és ott lehet követni az edzéseket, vissza lehet nézni, bármikor lehet csinálni az edzést, így nincs időhöz kötve – árulta el a Vásárhelyi Televíziónak Adrienn.

Mivel az edzések látogatását nem tudja lekövetni, így becsületkassza alapján működik az edzések díjának befizetése. Elmondta, hogy számára ez a megoldás több hátránnyal rendelkezik, mint előnnyel, de örül annak, hogy így meg tudja tartani közösségét és várja már, hogy ne csak egyedül eddzen egy kamera előtt.

Az online edzések otthonról, bármikor elvégezhetőek, viszont akadnak olyan nehézségek, amelyek miatt kompromisszumot kell kötnünk, ha haza akarjuk vinni az edzésmunkát.

– Az előnyök között mindenféleképpen felsorolnám azt, hogy én oszthatom be az időmet, akkor edzek, amikor ráérek és itthon vagyok. Viszont a hátrány az, hogy mi itt kint tudtuk megoldani a teraszon, mert a szobákban nem tudtuk rögzíteni a TRX-et, meg nincs is hely azokhoz a gyakorlatokhoz, amik igazából nagyobb helyet igényelnek, ezért ide kiszorultunk – mesélte Czékmán Angelika.

A két személyi edző kiemelte, hogy az edzőterem hangulatát semmi tudta visszaadni és nagyon várják már, hogy minden ugyanolyan legyen, mint a korlátozások előtt volt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!