Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Új kerékpárutak – közlekedésbiztonsági, környezetvédelmi előnyök (x)

Nem mindegy, hogy százan bicikliznek, vagy százan autóznak. A környezetvédelmi előnyök mellett, a kerékpáros balesetek is nagy mértékben csökkenhetnek a kerékpárút-hálózat bővítésével. A Modern Városok Programban Hódmezővásárhely környezetében 117 km hosszúságban épülhetnek ki új önálló kerékpárutak, illetve vegyes használatú mezőgazdasági útszakaszok.

Az egészséges létformához hozzátartozik, hogy kerékpárra üljünk és mozogjunk – mondja Csányi Róbert. A triatlonedző szenvedélyes kerékpáros, gyerekeket edz, akiknek a biztonsága kiemelten fontos számára. Úgy látja, kerékpárutakon, az autóktól leválasztva sokkal biztonságosabban tudná őket edzeni, és a gyerekek szabadságérzete is nagyobb lenne, hiszen jobban tudnának magukra figyelni, nem a külső körülményekkel kellene foglalkozni.
Csányi Róbert a kerékpározás környezetvédelmi hatását is kiemelte: Nem mindegy, hogy száz ember biciklire ül, vagy száz ember külön-külön autóval megy munkahelyre például.

Biztonság és környezetvédelem

A vásárhelyi 117 km-es kerékpárútfejlesztést megalapozó turisztikai tanulmány szerint a biztonságosabb közlekedésnek köszönhetően a kerékpáros résztvevővel történő balesetek száma várhatóan 15 százalékkal csökken. Ennek szükségességét alátámasztja az is, hogy a térségben a kerékpárosok által okozott balesetek száma több, mint kétszerese annak, amit a lakosságszámarányos országos baleseti adatok indokolnának.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!