Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Jelentős növekedés előtt a hazai napenergia-fogyasztás?

Jelentős befektetési hullám indulhat a napenergia területén Magyarországon a következő években, a napenergia a legjobb megújuló energiaforrás az országban – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten, a harmadik Budapest Energy Summit online tartott nemzetközi konferencián.

Kaderják Péter hozzátette: a kormány idén elfogadott Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében kiemelt feladat a környezetbarát napenergia hasznosításának növelése, ez folytatódni fog a következő években. Magyarország 2020-ban rekordokat dönt ezen a területen, az akcióterv 2030-ig legalább 6000 megawatt napenergiatermelő-kapacitás üzembe helyezését ösztönzi. Jelezte: ez év végére a napenergiatermelő-kapacitás elérheti a 2000 megawattot, ez több mint a duplájára nőtt az utóbbi két évben.

Kaderják Péter kitért arra, hogy előkészületben van a lakossági napelemes rendszerek kiépítéséhez várhatóan 2021 második felétől vissza nem térítendő támogatást biztosító új program.

Forrás: MTI

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!