Ettől hangos most az ország: Szájer József egy szexparti miatt mondott le

600

Arról vasárnap mi is beszámoltunk, lemondott Európa Parlamenti képviselői tisztségéről Szájer József képviselő. A valódi ok ma látott napvilágot.

Arról mi is írtunk, hogy lemondott Szájer József, a Fidesz-KDNP Európai Parlamenti képviselője. A politikai bomba azonban csak ma robbant igazából.

Kiderült, hogy pénteken még a brüsszeli rendőrség rajtaütött egy illegális bulin egy bárban, amely nem pusztán egy szexorgia helyszíne volt, hanem a beszámolók szerint a helyszínen drogot is találtak.

Később tisztult ki a kép, és amit mindenki sejtett, be is igazolódott, a tudósítások szerinti EP-képviselő Szájer József volt, aki állítólag egy ereszcsatornáról ereszkedett le és próbált elmenekülni, majd diplomáciai mentességére hivatkozott. Szintén a beszámolók szerint a Fidesz alapító tagjánál drogot is találtak, Szájer azonban tagadja, hogy az az övé lenne, és használt volna drogot, nem tudja, ki tette azt a táskájába. Az ártatlanság vélelme ebben a kérdésben megilleti őt természetesen.

Szájer vasárnapi közleményét ma kiegészítette, és ahogy írja:

„Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre.

A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek. Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról, hogy ki és miképp helyezte el, nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.”

Szájer József ellen büntetőeljárás is indulhat.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!