267 millióból épülhet orvosi szolgálati lakás Derekegyházon

504

Átlagban 230 millió forintot adott orvosi szolgálati lakásokra a kormány 2019-ben.

381 millió forintos állami támogatást nyert Nagydorog önkormányzata orvosi szolgálati lakás építésére – jelentette be a település polgármestere. Borbélyné Töttösi Ágnes bejegyzésében megjegyzi, korábban arról volt szó, hogy az idén 15 település nyeri el a Magyar Falu Program keretében ezt a lehetőséget, de a kormány a járványhelyzet miatt úgy döntött, hogy csak öt települést tud támogatásban részesíteni.

A 24.hu megkereste a Miniszterelnökséget, hogy megismerje a nyertesek listáját, de azt a választ kapták, hogy a 2020-as támogatások egyelőre nem nyilvánosak. Mindeközben Nagydorog polgármestere arról számolt be, hogy a 381 millió forintot már át is utalták az önkormányzatuk bankszámlájára.

A Miniszterelnökség a lapnak küldött válaszából kiderült, hogy a Magyar Falu Program keretében 2019-ben 13 orvosi szolgálati lakás megépítésére 3 milliárd 89 millió forintot biztosított az állam az önkormányzatoknak.

Az egyik nyertes Derekegyház volt. Az 1500 lelkes Csongrád-Csanád megyei település 267 millió 616 ezer forint támogatást kapott a fejlesztésre.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!