Mindenki betartja a szabályokat a piacon

292

Hétfőn értekezletet tartott a vásárhelyi operatív stáb, ahol ismertették a legfrissebb információkat a koronavírussal kapcsolatban.

131 fő van hatósági karanténban, ebből 20 főt elektronikusan ellenőriznek a rendőrök. A maszkviselés és kijárási tilalom megszegéséért kellett eljárást indítani vásárhelyi lakosok ellen. Ugyanakkor, akik munkájuk miatt tartózkodnak közterületen a kijárási tilalom idején, mindannyian rendelkeznek munkáltatói igazolással.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a piacon minden rendben, mindenki betartja a szabályokat, csak néhány esetben kellett figyelmeztetni az ott tartózkodókat a maszk helyes használatára.

A háziorvosok, különböző szolgáltatók jelzése alapján az esetszámok folyamatosan nőnek, de szerencsére az intenzív ellátást igénylők száma nem nő.

Az iskolák visszajelzései alapján feltűnően sok pedagógus pozitív és újabb két óvodában kellett elrendelni rendkívüli szünetet: a Klauzál utcaiban és a Tornyai utcai telephelyeken december 3-ig és a Pál utcai óvodában meghosszabbították december 4-ig. Az Oldalkosár utcai és a Szabadság téri óvodák megnyithattak.

Minden érintett óvoda épületében az önkormányzat elvégezte a hideg ködös fertőtlenítést. A szülők nagyon együttműködőek, példásan betartják a szabályokat.

A hajléktalanszállón nincsenek tünetes vagy tünet-gyanús esetek, viszont a bentlakásos szociális intézményekben megjelent a vírus. Egyelőre helyi szinten tudják kezelni, elkülönítéssel, így kevesen kerültek kórházba.

A hivatalban nincs változás, az eddig megszokott rendben működik.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!